[O1] kręci a nie odpala, świece?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Amok
    Classic
    • 2010
    • 17

[O1] kręci a nie odpala, świece?

Witam, mam chyba jakiś trefny model octavi bo mam kolejny problem, nie chce zapalić - spoko aku na ładowanie (chociaż jest 1,5miesięczne ale cóż) założyłem akumulator i dalej nie chcę odpalić tutaj filmik:
    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

jeszcze zauważyłem, że kontrolka od rozgrzewania świec b. długo nie gaśnie (kolo 30sec) czy to wina świec czy coś innego?

Szukałem ale znalazłem tylko posty bez odpowiedzi.

Z góry dziękuje za pomoc

Komentarz

• Bartus
      Ambiente
      • 2011
      • 210

Napisz może jaki silnik masz.

Komentarz

• Amok
        Classic
        • 2010
        • 17

O, przepraszam bardzo zapomnialem ops: 1,9TDI jest to skoda z 2002r Ambiente

Komentarz

• Jelon
          Ambiente
          • 2009
          • 115

Trochę dziwnie słychać, ale mi to się bardziej kojarzy jakby był bendiks w rozruszniku walnięty. Ale mogę się mylić. Tak z samego filmiku ciężko załapać.
          Przy niskich temp. kontrolka grzania świec będzie dłużej się świecić, ale chyba nie aż 30sek.
          Fojutowo 2011

Komentarz

• Amok
            Classic
            • 2010
            • 17

Sprawa wyglądała tak: wieczorem wjechałem na podwórko nic się nie działo chodziła z 5min na wolnych obrotach, potem zgasiłem i rano już był ten objaw, rozrusznik był już robiony, aku nowiutkie, wcześniej już trzeba było dużej ją pokręcić żeby załapała i teraz już całkiem.

@edit
            kolejne objawy:
            W przewodzie paliwowym jest duży bąbel powietrza (gdy się kręci rozrusznikiem to przesuwa się w strone silnika, gdy się kończy kręcić to z powrotem wraca w lewo ) I po nagrzaniu świec zapala się kontrolka oleju i słychać sygnał ok miesiąca temu dolewałem prawie 1l oleju czy to znaczy, że ciągnie olej?

Komentarz

• MARECKI86
              Classic
              • 2007
              • 13

sprawdż przepustnicę powietrza-u mnie to było a mechanik+elektryk wymyślali nawet dwumasę...

Komentarz

• agrala
                Rider
                • 2011
                • 397

Rozumiem że rozrusznik kręci a nie chce zapalić.
                Z tłumika czuć paliwem?
                Jeżeli nie to proponuję kupić Palak lub samostart i zobaczyć czy odpali.
                Możliwe że masz zapowietrzoną pompę.
                Posprawdzaj przewody paliwowe czy nie sa luźne i nie zaciągają powietrza.
                Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
                Emulator czujnika poziomu oleju G266
                Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• rafaldo
                  Classic
                  • 2010
                  • 17

Było wielokrotnie, w pierwszej kolejności sprawdź klapę gaszącą czy się nie zawiesiła znajduję po lewej przy podszybiu
                  .

Komentarz

• Amok
                    Classic
                    • 2010
                    • 17

rafaldo, dziękuje bardzo dzięki Tobie zaoszczędziłem na mechaniku, że było wielokrotnie to właśnie zauważyłem ale szukajka nie znlazła.

Komentarz

Pracuję...